Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кюфтета в бял сос

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

600 г кайма смес "Стара планина" Брей!
1 глава лук
100 г сварен ориз
2 моркова
1 кубче телешки бульон
1 кофичка кисело мляко Брей!
3 яйца Брей!
2 с.л. пшенично брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
магданоз

Приготвяне

    1

Каймата се сипва в дълбока купа заедно с половин глава наситнен лук, предварително сварения ориз и едно яйце. Овкусява се с 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 5 г магданоз. Омесва се добре, след което се разделя и оформя на средно големи топки.

    2

Кюфтета се овалват в брашно и се поставят в тенджера с 500 мл студена вода. Добавят се останалата глава лук, нарязана на ивици, морковите, нарязани на шайби, и кубчето телешки бульон. Разбърква се и се вари 20 минути, като се разбърква отново от време на време.

    3

През това време се приготвя сосът. Киселото мляко Брей!, останалите две яйца и брашното се сипват в загрят дълбок тиган или касерола. Разбъркват се с телена бъркалка до получаването на хомогенен сос. След като сосът се посгъсти се маха от котлона. Добавят се два черпака от бульона на кюфтетата към соса и се разбърква, след което се сипва в тенджерата при кюфтетата. Разбърква се и се готви още 3-4 минути.

    4

Кюфтетата в бял сос се сервират поръсени с магданоз.


Видеорецепта