Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лава кейк

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 парчета)

100 г краве маслo
100 г черен шоколад
70 г захар
2 яйца
20 г брашно
4 ч.л. какао на прах
4 ч.л. течен шоколад

Приготвяне

    1

Маслото, шоколадът и захарта се слагат в купа на водна баня и се разбъркват докато се разтопят и се получи хомогенна смес. След това купата се маха от котлона и едно по едно се добавят яйцата, като се разбърква добре след добавянето на всяко яйце. Накрая се добавя и брашното и се разбърква отново до получаването на гладка смес.

    2

Формичките, в които ще се пекат лава кейковете се намазват по дъното и стените с малко разтопено масло и се поръсват с какао на прах, за да могат по-лесно да се отделят кейковете след изпичането. Във всяка формичка се слагат по 2 супени лъжици от сместа. След това в средата се слага по 1 чаена лъжичка течен шоколад. Отгоре се долива с още от сместа, докато формичките се запълнят на 2/3 (тъй като кейковете ще се надуят и им трябва пространство). Слагат се в загрята на 200°С фурна и се пекат 12 минути.

    3

След като се извадят от фурната, кейковете се оставят да изстинат за 5-10 минути, след което се обръщат в чиния. Сервират се със сладолед и плодове по желание.


Видеорецепта