Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 лаврака
1 ч. л. горчица
1-2 с. л. зехтин
1 щипка копърово семе
4 дафинови листа
4 листа зелена салата
черен пипер и сол на вкус

за плънката:

100 г печурки
7-8 бр. сушени домати
50 г ивици бекон
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
50 г зелени маслини с чушка
2-3 с. л. бяло вино
1 щипка копърово семе
1 щипка сол

Приготвяне

    1

Рибите се измиват и се филетират. Горчицата, зехтинът, стритото копърово семе, сол и черен пипер се разбъркват и с получената смес се намазва вътрешната част на филетата. Подреждат се върху покрита с хартия за печене тава и върху две от филетата се поставят по два дафинови листа. Покриват се с другите две филета и отгоре се поставят листата зелена салата. Поливат се със зехтин и се пекат около 20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

    2

Сушените домати за плънката се накисват в топла вода, оставят се за 10 минути да набъбнат и се нарязват надребно.

    3

Беконът се запържва в сух тиган на умерен огън до златисто. Изважда се, в тигана се сипва зехтинът и щом се загрее, се слага нарязаната на филийки скилидка чесън. След 20 секунди се поставят филийките печурки и след като се зачервят, се прибавят сушените домати и нарязаните маслини. Налива се бялото вино, поръсва се с копъровото семе и солта и се оставя на огъня, докато виното се изпари.

    4

От рибата се отстраняват листата зелена салата и дафиновите листа и долното филе се поставя в чиния върху две ивици бекон. Отгоре се слага от плънката, покрива се с другото филе и се сервира.