Лаврак с каперси и чесън
Продукти (4 порции)
лаврак | |
100 мл | животинска сметана |
100 г | царевично брашно |
100 г | каперси |
50 мл | маслиново масло |
2 скилидки | чесън |
2 с.л. | лимонов сок |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лавракът се почиства и филетира. Кожата се маха от филетата, които се нарязват на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер, и се овалват в царевично брашно.
- 2
Филенцата се пържат за кратко, от двете страни в загрятото маслиново масло. Към тях се добавят обелените и леко смачкани скилидки чесън, каперсите и лимоновият сок. Минута-две по-късно се прибавя сметаната. Готви се за кратко и се маха от котлона.
- 3
Готовият лаврак се поръсва с копър и се сервира.