Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лаврак с каперси и чесън

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1-1,5 кг лаврак
100 мл животинска сметана
100 г царевично брашно
100 г каперси
50 мл маслиново масло
2 скилидки чесън
2 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Лавракът се почиства и филетира. Кожата се маха от филетата, които се нарязват на по-малки парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер, и се овалват в царевично брашно.

    2

Филенцата се пържат за кратко, от двете страни в загрятото маслиново масло. Към тях се добавят обелените и леко смачкани скилидки чесън, каперсите и лимоновият сок. Минута-две по-късно се прибавя сметаната. Готви се за кратко и се маха от котлона.

    3

Готовият лаврак се поръсва с копър и се сервира.