Лазаня с кайма и сирена
Продукти (6 порции)
1 пакет | кори за лазаня |
маслиново масло K-Classic | |
500 г | свинска кайма |
1 глава | лук |
2 скилидки | чесън |
1 ч.л. | бял пипер |
1 ч.л. | черен пипер |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | чубрица |
200 г | доматено пюре |
100 г | моцарела |
200 г | сирене котидж |
200 г | кашкавал Брей! |
магданоз за поръсване | |
100 мл | готварска сметана |
Приготвяне
- 1
Корите за лазаня се сваряват в 600 мл вода за 2-3 минути, след което се махат от котлона и се отцеждат.
- 2
В загрят тиган се слагат 1 с.л. маслиново масло K-Classic и свинската кайма. Разбърква се с дървена бъркалка докато каймата се натроши на малки парчета. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън. Разбърква се и се готви докато лукът омекне. Овкусява се с 1 ч.л. бял пипер, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. чубрица. Добавя се и доматеното пюре. Разбърква се добре, готви се още 3-4 минути и се маха от котлона.
- 3
Настърганата моцарела, сиренето котидж, настърганият кашкавал и магданозът се сипват в купа и се разбъркват. В отделна купа се чуква 1 яйце и се разбърква заедно с готварската сметана.
- 4
На дъното на дълбока тава се сипва първо малко от каймата с доматения сос. Отгоре се нареждат 2-3 кори за лазаня (в зависимост колко е голяма тавата - трябва да се покрие цялото дъно). Върху тях се слагат няколко лъжици от каймата и няколко лъжици от сместа със сирената и се разпределят равномерно. Нарежда се още един ред кори за лазаня и отново се слага от двете смеси – с каймата и със сирената. Отгоре се нарежда последен трети ред кори за лазаня, върху който се слага само от сместа с каймата и се залива с разбитото яйце със сметаната.
- 5
Лазанята се покрива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 190° C фурна за 45 минути, след което фолиото се маха и се пече още 3-5 минути. Сервира се поръсена с магданоз.