Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лазаня с кайма и сирена

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 пакет кори за лазаня
маслиново масло K-Classic
500 г свинска кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. бял пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. чубрица
200 г доматено пюре
100 г моцарела
200 г сирене котидж
200 г кашкавал Брей!
магданоз за поръсване
100 мл готварска сметана

Приготвяне

    1

Корите за лазаня се сваряват в 600 мл вода за 2-3 минути, след което се махат от котлона и се отцеждат.

    2

В загрят тиган се слагат 1 с.л. маслиново масло K-Classic и свинската кайма. Разбърква се с дървена бъркалка докато каймата се натроши на малки парчета. Добавят се нарязаните на ситно лук и чесън. Разбърква се и се готви докато лукът омекне. Овкусява се с 1 ч.л. бял пипер, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. чубрица. Добавя се и доматеното пюре. Разбърква се добре, готви се още 3-4 минути и се маха от котлона.

    3

Настърганата моцарела, сиренето котидж, настърганият кашкавал и магданозът се сипват в купа и се разбъркват. В отделна купа се чуква 1 яйце и се разбърква заедно с готварската сметана.

    4

На дъното на дълбока тава се сипва първо малко от каймата с доматения сос. Отгоре се нареждат 2-3 кори за лазаня (в зависимост колко е голяма тавата - трябва да се покрие цялото дъно). Върху тях се слагат няколко лъжици от каймата и няколко лъжици от сместа със сирената и се разпределят равномерно. Нарежда се още един ред кори за лазаня и отново се слага от двете смеси – с каймата и със сирената. Отгоре се нарежда последен трети ред кори за лазаня, върху който се слага само от сместа с каймата и се залива с разбитото яйце със сметаната.

    5

Лазанята се покрива с алуминиево фолио и се пече в загрята на 190° C фурна за 45 минути, след което фолиото се маха и се пече още 3-5 минути. Сервира се поръсена с магданоз.


Видеорецепта