Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Лазаня на рула с тиквички и сирена

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

300 г кори за лазаня
5 тиквички
250 г сирене Рикота
250 г моцарела
100 г пармезан
80 г синьо сирене
1 яйце
2 с.л. маслиново масло
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

за соса:

2 скилидки чесън
600 г домати на кубчета (от консерва)
20 мл маслиново масло
1 ч.л. босилек
сол на вкус

Приготвяне

    1

Чесънът за соса се наситнява и се запържва в сгорещеното маслиново масло. Прибавят се доматите, посолява се и се поръсва с босилека. Готви се около 10 минути и се дърпа от огъня.

    2

Тиквичките се режат на ленти, посоляват се и се намазват с маслиново масло. Подреждат се в тави и се пекат в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до готовност.

    3

Корите за лазанята се варят в подсолена вода, докато леко омекнат. След това се потапят в студена вода, за да спре процесът на готвене и се отцеждат.

    4

Пармезанът и моцарелата се настъргват. Част от тях се заделя, а останалата част се смесва с рикотата, натрошеното синьо сирене, стрития на паста чесън, яйцето, сол и черен пипер на вкус.

    5

Корите за лазаня се режат на две по дължина. Върху всяка се поставят ленти тиквичка и плънка. Завиват се рулца. С част от соса се маже дъното на тава. Рулцата се подреждат в тавата, плътно едно до друго, с отвора нагоре. Мажат се с останалия сос и се поръсват със заделените сирена.

    6

Налива се около един пръст вода и лазанята се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).