Лешникова торта
Продукти (12 парчета)
| 9 | яйца | 
| 300 г | захар | 
| 4 с. л. | брашно | 
| 200 г | лешници | 
| 400 г | сладко от малини | 
| 100 мл | гренадин | 
| 150 г | сладкарска сметана | 
| 100 г | заквасена сметана | 
| 100 г | коктейлни череши | 
Приготвяне
- 1
Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят.
- 2
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към жълтъците, като се разбърква с шпатула. Прибавят се половината от натрошените лешници, разбърква се и се слага брашното.
- 3
Сместа се разделя на две равни части, в две форми за печене, върху хартия. Блатовете се пекат в загрята на 160°С фурна, с вентилатор, за 20 минути.
- 4
Сладкарската сметана се разбива с миксер на пяна. Прибавя се заквасената и се разбърква.
- 5
Готовите блатове се оставят да се охладят, сиропират се с гренадин и се намазват с малиновото сладко.
- 6
Слагат се един върху другр и се намазват с разбитата сметана. Украсява се с останалите лешници и коктейлни череши.