Леща
Продукти (8 порции)
| 1 ч.ч. | леща |
| 1 глава | лук |
| 1 | морков |
| 1 | червена чушка |
| 2 | домата |
| 1 скилидка | чесън |
| 6 с.л. | маслиново масло K-Classic |
| 1 ч.л. | сол |
| 1 ч.л. | чубрица |
| 1 с.л. | брашно |
| 1 ч.л. | червен пипер |
Приготвяне
- 1
Лукът, морковът и чушката се измиват, почистват и нарязват на ситно. Слагат се в тенджера на котлон загрят на средна температура заедно с 3 с.л. маслиново масло K-Classic. Разбъркват се и се готвят 3-4 минути, след което се прибавят обеленият наситнен чесън и измитата леща.
- 2
Овкусява се с 1 ч.л. сол и 1 ч.л. чубрица. Разбърква се и се налива 1,4 литра вода. Супата се похлупва и се готви до пълно сваряване на продуктите. След това се добавят двата домата, нарязани на ситно. Разбърква се.
- 3
В загрят тиган се сипват 3 с.л. маслиново масло K-Classic, брашното и червеният пипер. Запържват се за около 1-2 минути и се добавят към супата. Разбърква се добре и се оставя да поври още няколко минути.