Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лимонена пъстърва със салата от краставици и уасаби

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 почистени пъстърви
5 лайма
4 скилидки чесън
2 глави червен лук
1 /2 връзка магданоз
1 /2 връзка кориандър
1 краставица
160 г замразен грах
2 ч.л. мед
2 ч.л. сусамово олио
1 с.л. уасаби
сол

Съвет

  • По време на печенето пъстървата може да се маже с маслиново масло.


Приготвяне

    1

Барбекюто се загрява. Пъстървите се измиват и подсушават добре. Кората от един лайм се настъргва, сокът му се изцежда, а остатъкът се нарязва на парчета. Останалите лаймове се нарязват, всеки на по 8 филийки.

    2

Чесънът и лукът се обелват. Чесънът се смачква, а лукът се разполовява и нарязва на тънки шайби. Подправките се измиват, подсушават, а листата се накъсват. Пъстървите се пълнят с парченца лайм, скилидките чесън, половината от шайбите лук и половината от подправките. Увиват се с дебел конец и от всяка страна се захващат по четири резена лайм.

    3

Краставицата се обелва и с помощта на белачката се нарязва на тънки ленти. Грахът се бланшира във вряла подсолена вода за 2 минути, отцежда се и се оставя настрана, за да изстине напълно. Останалите подправки се нарязват на ситно и се смесват с останалия лук, лентите краставица и граха.

    4

Пълнените пъстърви се осоляват и се пекат по 8-10 минути от всяка страна. Сокът от лайм, кората, медът, сусамовото масло и уасабито се смесват и разбъркват добре. С готовия дресинг се овкусява салатата. Конецът се маха от пъстървата и се сервира със салатата от краставици и уасаби.


Видеорецепта