Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Лимоново сорбе

Лимоново сорбе

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 ч. ч. захар
4 лимона
листенца мента за декорация

Приготвяне

1

В малка дълбока тенджера се кипват 1 1/2 ч. ч. вода, сипва се захарта и се оставя да ври, докато се разтвори.

2

Изцежда се сокът от лимоните, а кората на половината от тях се настъргва, така че да се получат 5-6 с. л. Останалите половинки лимон се запазват. Настърганата кора се поставя във врящия захарен сироп и се вари 2 минути. Оттегля се от котлона и се оставя да изстине.

3

В купа се натрошават 15 кубчета лед, сипват се лимоновият сок и изстуденият захарен сироп и се разбърква. Сместа се налива в подходящ съд и се поставя във фризер за 4-5 часа, като през 30-40 минути се разбърква.

4

Сервира се, като отделените половинки лимон се охлаждат за около 1 час във фризер и във всяка от тях се поставя с помощта на лъжица за сладолед по една топка от лимоновото сорбе. Украсява се с листенца мента.


Важно съобщение

Като предпазна мярка Kaufland изтегля продукта Baby Roll-Rassel/Дрънкалка с баркод 4337185357206 и с партиден номер 1151870-1418 (партидният номер е изписан върху продукта).

За повече информация клиентите ни могат да се свържат с националния ни безплатен клиентски телефон 0800 12 220.

Изображение на артикула, който се изтегля от продажба