Любимото ризото на Гаргойлите
Продукти (4 порции)
| 1 | тиквичка |
| лук (30 г) | |
| 1 с.л. | масло |
| 200 г | ориз за ризото |
| 600 мл | горещ бульон |
| 2 с.л. | доматена паста |
| 30 г | настърган Пармезан |
| 2 с.л. | крема сирене |
| 200 г | телешки стек |
| 1 с.л. | зехтин |
| 8 бр. | бейби Моцарела |
| 8 бр. | маслини на шайби |
| мащерка (листенцата) | |
| босилек | |
| сол и пипер |
Приготвяне
- 1
Тиквичката се измива, почиства и нарязва на кубчета. Лукчето се обелва и също се нарязва на малки кубчета, които се задушават в масло. Прибавя се оризът. Постепенно се излива бульонът. Ризотото се оставя да къкри 35-40 минути, като след 20-ата минута се прибавят и кубчетата тиквичка.
- 2
Ризотото се овкусява с подправките, доматената паста, пармезана и крема сиренето.
- 3
Телешкото месо се нарязва на тънки ленти и се запържва за около 2-3 минути. Ризотото се пълни в плитки купички и се обръща върху чинията, в която ще се сервира. Върху него се поставят два броя бейби моцарела и парченцата маслини, с които се оформят очите. С парчетата телешко се оформя косата. По желание, от доматена паста може да се нарисува кървав белег върху готовото лице.