kaufland.bg/recepti
Любовни кейкпопс
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 парчета)
| 55 г | меко краве масло |
| 45 г | захар |
| 1 ч.л. | ванилова захар |
| 1 | яйце |
| 40 г | царевично нишесте |
| 50 г | брашно |
| 1 ч.л. | бакпулвер |
| 1 с.л. | прясно мляко |
| 75 г | крема сирене |
| масло за намазване | |
| кората и сока на ½ лимон | |
| розова сладкарска глазура |
Приготвяне
- 1
Маслото, захарта, ваниловата захар и лимоновата кора се разбиват докато захарта се разтопи. Добавя се яйцето и бъркането продължава. Към сместа се прибавят нишестето, брашното, бакпулверът, лимоновият сок и млякото. Забърква се тесто, което се пренася в намазнена тава и се пече в предварително загрята на 180°C фурна до златистокафяво за около 25-30 минути.
- 2
Блатът се оставя да поизстине върху метална решетка, а след това се натрошава. Трохите се разбъркват с крема сиренето и от сместа се оформят или изрязват малки сърчица.
- 3
Глазурата се загрява, кейкпопсовете се декорират с нея. Нанизват се на пръчици или сламки. Оставят се глазурата да изсъхне и се сервират.