kaufland.bg/recepti
Лятна туршия
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
3 | моркова |
2 | тиквички |
3 | тъмнозелени тиквички |
6 скилидки | чесън |
2 глави | червен лук |
2 | калифорнийски жълти чушки |
2 | червени чушки |
1 /2 връзка | копър |
1 /2 връзка | магданоз |
600 мл | бял винен оцет |
50 мл | маслиново масло |
120 г | захар |
2 | дафинови листа |
2 с.л. | сол |
1 ч.л. | пипер меланж |
1 ч.л. | кориандър на зърна |
1 ч.л. | кимион на зърна |
Съвет
-
Продуктите са достатъчни за 5 буркана от по 800 мл.
Приготвяне
- 1
Тиквичките, чушките, морковите и лукът се почистват и нарязват на лентички. Чесънът се обелва, а скилидките се разрязват на две половинки.
- 2
Зеленчуците се смесват и разбъркват с копъра и магданоза, които могат да бъдат накъсани или нарязани на едро.
- 3
В тенджера се загряват 1,5 л вода със захарта, солта, оцета, кориандъра, пипера, кимиона и дафината.
- 4
Тенджерата се маха от котлона, когато захарта се разтвори, и се добавя маслиновото масло.
- 5
Зеленчуците се разпределят в стерилизирани буркани. Горещата марината се налива в бурканите и те се затварят. Туршията е готова за консумация след 3–4 дни.