kaufland.bg/recepti
Макаронена салата за умници
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
80 г | паста Пенне ригате |
120 г | броколи |
120 г | дълбокозамразен грах |
1 малка глава | лук |
50 г | сирене рикота или извара |
1 с.л. | зехтин |
2 ч.л. | светъл балсамов оцет |
1 ч.л. | мед |
1 ч.л. | горчица |
20 г | настърган пармезан |
1 ч.л. | печени кедрови ядки |
1 | хлебче |
сол | |
пипер | |
няколко листенца босилек |
Приготвяне
- 1
Пастата се вари в подсолена вода 8-10 минути или съгласно упътването на опаковката. Броколите се накъсват на розички и заедно с граха се варят около 5 минути, след което се прибавят към врящата паста. Всичко се оцежда и се оставя да изстине. Главата лук се обелва и нарязва на ситно.
- 2
Рикотата, зехтинът, оцетът, медът и горчицата се разбъркват добре и се овкусяват със сол и пипер. Дресингът се прибавя към пастата и се поръсва с пармезан и кедрови ядки.
- 3
Хлебчето се запича и се сервира заедно със салатата.