kaufland.bg/recepti
		
	Макаронена салата за умници
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (1 порция)
| 80 г | паста Пенне ригате | 
| 120 г | броколи | 
| 120 г | дълбокозамразен грах | 
| 1 малка глава | лук | 
| 50 г | сирене рикота или извара | 
| 1 с.л. | зехтин | 
| 2 ч.л. | светъл балсамов оцет | 
| 1 ч.л. | мед | 
| 1 ч.л. | горчица | 
| 20 г | настърган пармезан | 
| 1 ч.л. | печени кедрови ядки | 
| 1 | хлебче | 
| сол | |
| пипер | |
| няколко листенца босилек | 
Приготвяне
- 1
Пастата се вари в подсолена вода 8-10 минути или съгласно упътването на опаковката. Броколите се накъсват на розички и заедно с граха се варят около 5 минути, след което се прибавят към врящата паста. Всичко се оцежда и се оставя да изстине. Главата лук се обелва и нарязва на ситно.
- 2
Рикотата, зехтинът, оцетът, медът и горчицата се разбъркват добре и се овкусяват със сол и пипер. Дресингът се прибавя към пастата и се поръсва с пармезан и кедрови ядки.
- 3
Хлебчето се запича и се сервира заедно със салатата.