Макарони със зеленчуци на фурна
Продукти (1 порция)
1 /2 | жълта чушка |
1 | добре узрял домат |
40 г | макарони |
2 | яйца |
3-4 с.л. | мляко |
2 с.л. | настърган кашкавал |
1 ч.л. | растителна мазнина |
1 | кренвирш |
2 ч.л. | сушени зелени подправки |
1 щипка | индийско орехче |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Чушката и доматът се почистват и измиват, след което се нарязват на кубчета.
- 2
Макароните се варят в подсолена вода 8-10 минути или съгласно упътването на опаковката. Яйцата се разбиват с млякото, прибавя се кашкавалът и се овкусява със сол, пипер, индийско орехче и зелените подправки.
- 3
Чушката се задушава на тиган за около 3 минути. Кренвиршът се нарязва на кръгчета и заедно с доматите се прибавя към чушката, като пърженето продължава още 2-3 минути. Яйчената смес, заедно със задушените зеленчуци и кренвирша се прибавят към макароните и всичко се разбърква добре. Пече се 15-25 минути в предварително загрята на 200°C фурна. Нарязва се на квадратни парчета и се сервира.