Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Маки суши

До 30 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 /4 краставица
1 /2 авокадо
100 г филе от сьомга
3 листа нори
250 г сварен ориз за суши

Приготвяне

    1

Краставицата се измива и нарязва на ивици, от които се отстраняват семената, след което отново се разполовяват така, че да се получат ленти с широчина не повече от 1 см. Авокадото се разрязва и почиства. Нарязва се на ленти с широчина не повече от 1 см. Филето от сьомга се измива, подсушава и нарязва на ленти с широчина не повече от 1 см.

    2

Бамбуковата подложка се увива с прозрачно фолио. Листата нори се разрязват през средата. Един лист нори се поставя с гладката страна нагоре върху подложката. Върху него се разпределя ориз, притиска се добре и се оставя разстояние от 3-4 см от едната страна.

    3

По дължината на ориза, в горната му третина, се разпределят от ивиците краставица. Долната част се навлажнява леко. Бамбуковата подложка се навива внимателно, като целта е да се получи стегнато руло. По същия начин се оформя и сушито с авокадо, както и това със сьомга.

    4

Готовото суши се нарязва с много остър нож и се сервира с маринован джинджифил, соев сос и паста от уасаби.