Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Малиново сорбе с мариновани червени плодове

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

5 с.л. портокалов сок
1 пакетче шушулка ванилия
1 ч.л. мед
250 г червени плодове (например малини, ягоди, боровинки)
25 г брашно
25 г пудра захар
2 с.л. сметана
1-2 щипки канела на прах
4 топки EXQUISIT Малиново сорбе
твърд картон за шаблон

Приготвяне

    1

Портокаловият сок се смесва с половин пакетче ванилия и меда и се разбърква. Почистените плодове се мариноват в тази смес около 30 минути.

    2

Изрязва се кръг от картон (диаметър 13 см). Брашното, пудрата захар, сметаната, канелата и останалата ванилия се смесват и се разбъркват, получената смес се разпределя тънко и равномерно с помощта на шаблона върху покрита с хартия за печене тавичка. Пече се до златисто в предварително загрята фурна на 200° С около 5 минути. За да се оформят кошнички, тестото се поставя още топло върху обърнати чаши за кафе (диаметър около 5 см), притиска се леко и се оставя да изстине.

    3

Кошничките се поставят в чинии. Сорбето се оформя като топки, топките се поставят в кошничките, добавят се плодовете, гарнира се по желание с листенца мента и се сервира веднага.


Мерки във връзка с разпространението на COVID-19

Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и техните семейства.

Във връзка с разпространението на COVID-19 предприемаме превантивни мерки за сигурността и здравето на нашия екип и клиентите ни. Запознайте се с тях.

Мерки във връзка с разпространението на COVID-19