Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Малиново сорбе с мариновани червени плодове

Малиново сорбе с мариновани червени плодове

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

5 с.л. портокалов сок
1 пакетче шушулка ванилия
1 ч.л. мед
250 г червени плодове (например малини, ягоди, боровинки)
25 г брашно
25 г пудра захар
2 с.л. сметана
1-2 щипки канела на прах
4 топки EXQUISIT Малиново сорбе
твърд картон за шаблон

Приготвяне

1

Портокаловият сок се смесва с половин пакетче ванилия и меда и се разбърква. Почистените плодове се мариноват в тази смес около 30 минути.

2

Изрязва се кръг от картон (диаметър 13 см). Брашното, пудрата захар, сметаната, канелата и останалата ванилия се смесват и се разбъркват, получената смес се разпределя тънко и равномерно с помощта на шаблона върху покрита с хартия за печене тавичка. Пече се до златисто в предварително загрята фурна на 200° С около 5 минути. За да се оформят кошнички, тестото се поставя още топло върху обърнати чаши за кафе (диаметър около 5 см), притиска се леко и се оставя да изстине.

3

Кошничките се поставят в чинии. Сорбето се оформя като топки, топките се поставят в кошничките, добавят се плодовете, гарнира се по желание с листенца мента и се сервира веднага.


Важно съобщение

Като предпазна мярка Kaufland изтегля продукта Baby Roll-Rassel/Дрънкалка с баркод 4337185357206 и с партиден номер 1151870-1418 (партидният номер е изписан върху продукта).

Звънчето във въпросния артикул може да бъде извадено при неблагоприятно стечение на обстоятелствата. Ако бебета или малки деца го погълнат, има опасност от задушаване. По тази причина клиентите трябва да имат предвид информацията и да не използват артикула.

От съображения за сигурност и за да защити потребителите, Kaufland реагира незабавно и изтегли продукта от продажба. Клиентите могат да върнат закупения продукт във всички магазини на Kaufland. Сумата за покупка ще бъде възстановена дори без представяне на касов бон.

Kaufland се извинява за възникналото неудобството.

За повече информация клиентите ни могат да се свържат с националния ни безплатен клиентски телефон 0800 12 220.

Изображение на артикула, който се изтегля от продажба