kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Мариновано цвекло с моцарела и рукола
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 200 г | сирене Моцарела (бейби) |
| 1 глава | цвекло (500 г) |
| 8 с. л. | зехтин |
| 100 мл | балсамов оцет |
| 1 /2 | лимон |
| 1 връзка | рукола |
| 50 г | орехови ядки |
| черен пипер и сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Цвеклото се сварява, обелва се и с помощта на белачка се изрязват тънки ленти, които се заливат със зехтина, 1 с. л. балсамов оцет и изцедения сок от лимон. Подправя се с настърганата лимонова кора, черен пипер и сол. След като се овкуси цвеклото, се изважда и в същата марината се поставят листата рукола.
- 2
Останалият балсамов оцет се сипва в тенджера и се загрява, докато се изпари на половина.
- 3
В чиния за сервиране се подреждат 3-4 топчета Моцарела, увити с маринованото цвекло. Отстрани се аранжира от маринованата рукола, поръсва се с наситнените орехови ядки и отстрани се капва от сгъстилия се балсамов оцет.