Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Маслен пай с белени праскови

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

За тестото

360 г бяло брашно
200 г краве маслo
150 мл ледена вода
0.5 ч.л. сол

За плънката

2 яйца Брей!
400 г крема сирене K-Classic
200 г заквасена сметана Брей!
150 мл течна сметана K-Classic
2 с.л. царевично нишесте
500 г белени праскови, може и от компот

Приготвяне

    1

В купа се слагат брашното и нарязаното на кубчета студено масло. Размесват се с ръка, като след около 5 минути се добавя водата. Месенето продължава до получаването на гладко тесто. Завива се с фолио и се оставя в хладилник за около 30 минути, за да се охлади.

    2

През това време се разбиват яйцата със захарта до леко побеляване, добавят се крема сиренето, заквасената сметана, течната сметана и нишестето. Бърка се още няколко минути до получаване на гладка смес.

    3

Охладеното тесто се разточва на дебелина не повече от 5 милиметра. След това се поставя в тава (за пай), като внимателно се оформя хубав ръб, който да излиза от края на тавата. Стърчащата част се реже и се отделя за направата на ленти. Съвет: За да се получи хубава основа, тестото се надупчва с вилица и се поставя стар боб или леща. По този начин тестото няма да се свлече или деформира от печенето.

    4

Пече се в предварително загрята фурна на 220°С за 10-12 минути или до зачервяване.

    5

Разбитата смес от се изсипва в изпеченото и охладено тесто. Върху него се подреждат нарязаните на полумец праскови. Декорира се с тънки ленти от останалото тесто и се пече още 20 минути на температура 200°С.

    6

Готовият пай се оставя да се охлади и се сервира. Къде се поставя?


Видеорецепта