Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Мелиджано салата

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 кг патладжани
1 червена чушка
1 скилидка чесън
60 мл маслиново масло
30 мл оцет
1 стрък пресен лук
2 клончета магданоз
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително (горно и долно печене 225 °C / Фурна с вентилатор 200 °C) Патладжаните и чушката се измиват и подсушават. Патладжаните се надупчват с вилица, подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат около 30 минути на средното ниво във фурната. След 15-ата минута печене към патладжаните се добавя и чушката и всичко се допича заедно.

    2

След като се извади от фурната чушката се завива в алуминиево фолио и се оставя настрани за 10-ина минути. След това се почиства много по-лесно от люспата. Патладжаните се разрязват и с помощта на лъжица се обира сърцевината им. Чесънът се бели и нарязва на тънко.

    3

Почистената от люспата чушка се почиства и от семките, след което се нарязва на дребно. В купа се разбърква патладжанът, чушката, чесънът, овкусява се с маслиново масло, оцет, сол и пипер. Лукът се измива, подсушава и нарязва. Магданозът също се измива, а листата му се наситняват. Мелиджано салатата се гарнира с лука и магданоза.


Видеорецепта