kaufland.bg/recepti
Ментов мус със сос от горски плодове
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 200 г | бял шоколад |
| 150 мл | сладкарска сметана |
| 3 | жълтъка |
| 150 г | захар |
| 1 с. л. | краве масло |
| 4 стръка | мента |
| листа мента и физалис за украса |
за топинга:
| 200 г | горски плодове |
| 200 г | захар |
| 1 | лайм (сокът) |
Приготвяне
- 1
Жълтъците и захарта се разбиват с миксер 3 минути, поставят се на водна баня и се бъркат непрекъснато около 7 минути.
- 2
Шоколадът също се разтопява на водна баня и се добавя маслото. Бърка се до хомогенизиране и се смесват с яйчния крем. Сипва се разбитата на сняг сметана и внимателно се разбърква с шпатула.
- 3
Ментата се наситнява и се добавя към муса, който се разпределя в купички и се оставя в хладилник.
- 4
Горските плодове за топинга се слагат в касерола заедно със захарта и се варят 15 минути. Пасират се, прецеждат се и след това се добавя сокът от лайм.
- 5
Мусът се украсява с мента и физалис. Сосът се поднася отделно или десертът се залива с него.