kaufland.bg/recepti
Милинките на баба Линка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 порции)
за тестото:
1 кг | брашно |
2 ч. ч. | прясно мляко |
1 кубче | жива мая (42 г) |
1 щипка | захар |
1 /2 ч. л. | сол |
за глазурата:
125 г | краве маслo |
3 с. л. | брашно |
40 г | свинска мас |
1 ч. л. | сол |
Приготвяне
- 1
Маята се смесва със захарта, 1/2 ч.ч. от топлото мляко и се разбърква. Поръсва се 1 щипка брашно и се оставя да шупне.
- 2
Брашното се пресява, прибавя се солта, и заедно с втасалата мая и останалото мляко се замесва тесто.
- 3
Оформят се 20 топки и се подреждат в намазнена с олио тава, на разстояние един пръст една от друга. Отгоре се намазват с олио. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат за един час.
- 4
Маслото, размекнато на стайна температура, маста, брашно и солта, се разбъркват с телена бъркалка, до получаване на еднородна смес.
- 5
С нея се намазват втасалите милинки – отгоре и между тях.
- 6
Пекат се в загята на 230°С фурна, с вентилатор, за 25 минути.