Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 порции)

за тестото:

2 ч.ч. брашно
1 ч. л. суха мая
3 /4 ч.ч. хладка вода
1 с. л. зехтин
1 щипка сол

за плънката:

500 г пресен спанак
200 г сирене Пекорино
10 пъдпъдъчи яйца
2 с. л. зехтин
1 /2 с. л. сумак
черен пипер на вкус
зехтин за намазване

Съвет

 • Сумак е типична подправка от арабската кухня. Представлява смлени плодове на див храст, растящ в средиземноморските области и части на Средния изток. Зърната са малки, черно-кафяви на цвят. След като се изсуши и смели, сумакът добива пурпурночервен цвят. На вкус е кисел и леко стипчив.


Приготвяне

  1

Маята се разтваря във водата и се добавя зехтина. Изсипва се при смесените брашно и сол. Замесва се гладко тесто. Слага се в намазана със зехтин купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

  2

Когато е готово, се разточва и с помощта на ринг се изрязват основите за пиците. Прехвърлят се в тава с незалепващо покритие и се поръсват с брашно, през цедка. Оставят се да втасат за 10-15 минути.

  3

Спанакът се почиства и се измива. Сотира се за кратко в зехтина. Оставя се да се охлади и се отцежда от течността, през цедка.

  4

Върху пицата се поръсва настъргано пекориното и отгоре се слага от спанака. Поръсва се със сумак и черен пипер и се пече в заг ята на 200°С фурна за 7-8 минути.

  5

Изваждат се и върху всяка се счупва по едно яйце.

  6

Запичат се за още 2-3 минути, докато яйцата се забулят. Когато се извадят, се намазват с малко зехтин по краищата.