kaufland.bg/recepti
Миш-маш
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
| 3 | яйца |
| 4 | червени чушки |
| 400 г | домати |
| 100 г | сирене |
| 1 /2 глава | лук |
| 30 мл | слънчогледово олио |
| 1 ч.л. | сол |
| 1 ч.л. | черен пипер |
| 1 ч.л. | червен пипер |
| магданоз за поръсване |
Приготвяне
- 1
Лукът се обелва и нарязва на ситно. Чушките се почистват от семките и се нарязват на едри парчета. Доматите се обелват и се настъргват на едро ренде.
- 2
В дълбок тиган се сипва олиото и нарязаните лук и чушки. Запържват се при непрекъснато бъркане, докато омекнат. Добавят се и настърганите домати, разбърква се и се оставя да ври на слаб огън, докато изври водата на доматите.
- 3
Добавят се разбитите яйца и натрошеното сирене. Разбърква се добре и се овкусява с 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер и 1 ч.л. червен пипер. Готви се още няколко минути, до готовност на яйцата.
- 4
Миш-машът се сервира поръсен с магданоз.