Данните за филиала се зареждат.

Вашите данни се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Морковена торта

Морковена торта

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

60 г масло
2 морков
4 яйца
60 г брашно
120 г смлени бадеми
2 ч.л. бакпулвер
1 пакетче желатин
500 г кисело мляко
60 г захар
200 мл сладкарска сметана
430 г фондан за покриване на тортата
1 с.л. пудра захар
12 марципанови морковчета

Приготвяне

1

Маслото се разтопява на котлона и се оставя да изстине. Морковите се обелват и настъргват на ситно. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват на пяна с 2 с.л. вода. Добавя се захар и разбиването продължава до сгъстяване. Прибавя се маслото и се разбърква. Белтъците се разбиват на сняг, към тях се прибавят брашното, бадемите, бакпулверът и морковите. Всичко се смесва и така готовото тесто се изсипва в намаслена и покрита с хартия за печене форма за торта. Пече се в предварително загрята фурна на 200° C за около 20 минути.

2

Готовият блат се отделя от тавата и се оставя да изстине. Желатинът се разтваря съгласно указанията на опаковката. Киселото мляко се разбърква със захарта. Сметаната се разбива и се смесва с желатина, киселото мляко и захарта. Бърка се, докато така полученият крем започне да се сгъстява.

3

Изстиналият блат се разрязва на две. Едната половина се поставя върху тортена подложка. Изсипва се кремът и върху него се слага вторият блат. Така сглобената торта се оставя в хладилника за три часа, след което се покрива с фондан. Пудрата захар се смесва с малко вода и с така получената паста се залепят марципановите моркови върху тортата.