Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Мусака

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

500 г телешко мляно месо
600 г картофи
200 г доматено пюре
200 г кисело мляко Брей!
2 яйца Брей!
1 глава лук
1 ч.л. сода
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. джоджен
1 ч.л. чубрица
пресен магданоз
маслиново масло K-Classic

Приготвяне

    1

В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло K-Classic и наситнената глава лук. Готви се 2-3 минути и се прибавя телешкото мляно месо. Разбърква се добре. Овкусява се с 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. джоджен и 1 ч.л. чубрица. Готви се 4-5 минути, след което се добавя доматеното пюре. Разбърква се, готви се още 2-3 минути и се маха от котлона.

    2

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Сипват се в дълбока тава заедно със сместа от тигана. Поръсва се с 5 г пресен магданоз и се разбърква добре, разпределяйки сместа равномерно в тавата. Сипва се 250 мл вода и се слага в предварително загрята на 180 ° С фурна за 40 минути.

    3

През това време се приготвя заливката за мусаката. В купичка се сипва 200 г краве кисело мляко Брей! и 1 ч.л. сода. Разбърква се. Добавят се 2 яйца и се разбърква отново, до получаването на еднородна смес.

    4

След като се е пекла 40 минути, мусаката се изважда от фурната и се залива със заливката от кисело мляко и яйца. Връща се във фурната за още 10 минути или до получаването на коричка.

    5

Готовата мусака се сервира поръсена с пресен магданоз.


Видеорецепта