Надиплен хляб със сушени домати и подправки
Продукти (8 порции)
165 г | мариновани сушени домати |
1 скилидка | чесън |
75 г | печено кашу |
1 връзка | босилек |
400 г | готово тесто за пица |
190 г | песто росо |
2 с.л. | маслиново масло |
Съвет
-
Преди изпичане хлябът може да се поръси с настъргана моцарела.
Приготвяне
- 1
Затворено барбекю предварително се загрява на 200° C на функция Индиректен грил. Доматите се отцеждат и нарязват на ситни ивици. Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Ядките кашу се накълцват. Босилекът се измива, подсушава, а листата се нарязват на тънки ивици.
- 2
Тестото за пица се разточва, в средата се намазва се с песто росо и отгоре се подреждат сушени домати, чесън, ядки кашу и босилек. След това тестото се сгъва на две, притиска се добре по крайчетата, като целта е плънката да остане в средата и да не изтече.
- 3
Продълговата тавичка (26 х 8 см) се покрива с хартия за печене. Тестото се нагъва на акордеон, разрязва се по дължина и се поставя в тавичката. Намазва се с маслиново масло и се пече около 35 минути при затворен капак.