kaufland.bg/recepti
Норвежки хляб със семена
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
| 250 мл | прясно мляко |
| 350 г | пълнозърнесто брашно |
| 50 г | ръжено брашно |
| 1 пакетче | суха мая (7 г) |
| 50 г | овесени ядки |
| 30 г | слънчогледови семки |
| 20 г | ленено семе |
| 1 с.л. | морска сол |
Приготвяне
- 1
Към млякото се сипват 250 мл вода. Двата вида брашно се смесват с маята, слънчогледовите, ленените семена, овесените ядки и солта.
- 2
Течните съставки се наливат към сухите и се разбърква, за да се получи лепкава смес.
- 3
Изсипва се във форма терин, застлана с хартия за печене, и се слага в студена фурна.
- 4
Фурната се включва на 110° C и хлябът се пече 30 минути. След това градусите се увеличават на 180° C и се пече още час.