Нудели с тофу
Продукти (4 порции)
| 3 | Моркова |
| 4 стръка | пресен лук |
| 1 /2 опаковка | тофу (около 150 g) |
| 160 г | кълнове от боб мунг |
| 400 г | нудълс |
| 1 | малка люта чушка |
| 5 с.л. | соев сос |
| 1 ч.л. | рибен сос |
| 3 с.л. | оризов оцет |
| 3 с.л. | расителна мазнина |
| 1 с.л. | захар |
| 1 | яйце |
| сол | |
| пипер |
Приготвяне
- 1
Морковите се обелват, измиват и нарязват на много фини ленти. Пресният лук се измива и нарязва на тънки кръгчета. Тофуто и кълновете се отцеждат, след което соевото сирене се нарязва на кубчета.
- 2
Нудълс се приготвят по инструкциите на опаковката, след което се отцеждат. Лютата чушка се разрязва по дължина, отстраняват се семките и се нарязва на ситно. Соевият и рибеният сос се разбъркват с оризовия оцет и чушката.
- 3
Зеленчуците и тофуто се задушават за около 5 минути в нагорещено олио. Прибавят се нудълс, поръсва се със захар и всичко се пържи около 3 минути. Яйцето се разбърква и се прибавя към нудълс. Овкусява се със сол и пипер, разпределя се в купички и се сервира.