Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Нудли с пилешко и зеленчуци

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

200 г пилешко филе
1 пакет оризови нудли
1 червена чушка
200 г броколи
30 г печурки
1 скилидка чесън
50 мл пилешки бульон
3 с.л. соев сос
1 с.л. кетчуп
1 с.л. царевично нишесте
маслиново масло
сусам

Приготвяне

    1

В купичка се смесват разтвореният в 50 мл вода пилешки бульон, соевият сос, кетчупът и царевичното нишесте. Разбърква се добре и сосът се оставя настрана. Нудлите се сваряват според указанията на опаковката.

    2

Пилешкото филе се нарязва на средно големи хапки. В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло и нарязаното пилешко филе. Готви се 5-6 минути, докато месото е готово напълно и придобие златист цвят от всички страни, след което се маха от котлона.

    3

В дълбок тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло и се загрява. Прибавя се нарязаната чушка и се разбърква. Готви се 3-4 минути и се добавят броколите и гъбите. Разбърква се, след което се добавя и наситненият чесън. Зеленчуците се разбъркват и готвят още 2-3 минути, докато броколите поомекнат.

    4

Вече сготвеното пилешко се връща в тигана със зеленчуците. Прибавят се сварените нудли и сосът, и всичко се разбърква добре. Ястието се маха от котлона и се сервира поръсено със сусам.


Видеорецепта