Нудли с пилешко и зеленчуци
Продукти (4 порции)
| 200 г | пилешко филе |
| 1 пакет | оризови нудли |
| 1 | червена чушка |
| 200 г | броколи |
| 30 г | печурки |
| 1 скилидка | чесън |
| 50 мл | пилешки бульон |
| 3 с.л. | соев сос |
| 1 с.л. | кетчуп |
| 1 с.л. | царевично нишесте |
| маслиново масло | |
| сусам |
Приготвяне
- 1
В купичка се смесват разтвореният в 50 мл вода пилешки бульон, соевият сос, кетчупът и царевичното нишесте. Разбърква се добре и сосът се оставя настрана. Нудлите се сваряват според указанията на опаковката.
- 2
Пилешкото филе се нарязва на средно големи хапки. В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло и нарязаното пилешко филе. Готви се 5-6 минути, докато месото е готово напълно и придобие златист цвят от всички страни, след което се маха от котлона.
- 3
В дълбок тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло и се загрява. Прибавя се нарязаната чушка и се разбърква. Готви се 3-4 минути и се добавят броколите и гъбите. Разбърква се, след което се добавя и наситненият чесън. Зеленчуците се разбъркват и готвят още 2-3 минути, докато броколите поомекнат.
- 4
Вече сготвеното пилешко се връща в тигана със зеленчуците. Прибавят се сварените нудли и сосът, и всичко се разбърква добре. Ястието се маха от котлона и се сервира поръсено със сусам.