kaufland.bg/recepti
Овчарски пай
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
| 500 г | прясно мляно месо, телешко Шеф месар |
| 1 | глава лук |
| 2 бр. | скилидки чесън |
| 1 | морков Брей! |
| 6 бр. | картофа |
| 150 г | сирене от краве мляко „Брей!“ |
| 3 бр. | домата от консерва |
| 1 с.л. | доматена паста |
| 2 бр. | яйца |
| 50 г | масло |
| 1 | дафинов лист |
| кимион, чубрица и сол на вкус | |
| маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
Каймата и подправките се запържват в тиган.След това се добавят ситно нарязаните лук, чесън и морков. Готвят се до омекване на зеленчуците.
- 2
После се добавя доматената паста и се готви още 5-6 минути.Картофите се сваряват и обелват. От тях се прави пюре, към което се добавя маслото, жълтъците от яйцата, ситно настърганото сирене и се разбъркват, докато всичко се омеси добре.
- 3
В тава се изсипва сместа с каймата, върху нея сместа с картофите, заглаждат се и се пекат на 180⁰С за около 30 минути.