Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Омлет със зеленчуци

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 /2 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 /2 червена чушка
1 /2 патладжан
1 /2 тиквичка
сол
черен пипер
60 мл слънчогледово олио
1 /4 връзка сибирски лук
4 яйца
4 с.л. прясно мляко
50 г сирене гауда

Приготвяне

    1

Лукът и чесънът се обелват и нарязват на дребно. Чушката, патладжанът и тиквичката се измиват и подсушават. Семките от чушката се почистват и след това тя се нарязва на фини ленти. Патладжанът и тиквичката се нарязват на кубчета с размер приблизително 2 x 2 см.

    2

Две трети от олиото се загрява в тиган на най-силен огън и се прибавят патладжанът и тиквичката. Чушката, лукът и чесънът се добавят, и се задушават леко. Овкусява се със сол и черен пипер и се отстранява от огъня.

    3

Сибирският лук се измива, подсушава и нарязва на дребно. Яйцата се разбиват в купа, заедно с млякото и лука. Овкусява се със сол. Останалото олио се загрява на средна температура в друг тиган. Добавят се в тигана по 2 разбити яйца за всяка порция, оставят се да се запържат за кратко, добавят се зеленчуците от едната страна на яйцата и се поръсва с гауда. Тиганът се затваря с капак и се оставя за около 2 минути.