kaufland.bg/recepti
Орехово брауни със сушени боровинки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 порции)
| 140 г | брашно |
| 3 | яйца |
| 180 г | тъмна кафява захар |
| 150 г | черен шоколад (65% какао) |
| 200 г | краве масло |
| 60 г | бразилски орех |
| 60 г | сушени боровинки |
| 50 г | цели орехови ядки |
| 1 щипка | канела |
| 40 мл | бадемов аперитив (амарето) |
| 1 | шушулка ванилия |
| 100 г | млечен шоколад за глазурата |
| масло за намазване на формата | |
| брашно за поръсване |
Приготвяне
- 1
Кафявата захар, маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня (може и в микровълнова фурна на средна мощност).
- 2
Яйцата се разбиват на пяна с телена бъркалка. Прибавят се бадемовият аперитив, канелата и ванилията и пак се разбива леко.
- 3
Към тях се добавят шоколадовата смес, нарязаният на едро бразилския орех, боровинките, брашното и ореховите ядки. Разбърква се.
- 4
Сместа се сипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Пече се в загрята на 180°С фурна, с вентилатор, за около 20 минути. После се оставя да се охлади.
- 5
Шоколадът за глазурата се разтопява на водна баня и браунито се намазва с него.
- 6
Нарязва се на парчета и се поднася.