kaufland.bg/recepti
		
	Оризова салата с пилешко филе
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (1 порция)
| 60 г | ориз басмати | 
| 1 с.л. | стафиди | 
| 1 с.л. | натрошени сурови ядки | 
| 1 /2 ч.л. | къри | 
| 200 мл | зеленчуков бульон | 
| 100 г | пилешко филе | 
| 1 с.л. | растителна мазнина | 
| 1 | моркова | 
| 100 г | кисело мляко | 
| 1 с.л. | нарязан магданоз | 
| 1 с.л. | запечен сусам | 
| кората и сокът на един лайм | |
| щипка млян кимион | |
| щипка млян кардамон | |
| сол | |
| пипер | 
Приготвяне
- 1
 
Бульонът се слага на котлона и към него се прибавят оризът, стафидите, ядките и кърито. Всичко трябва да поври около 10 минути. Пилешкото филе се измива, подсушава и нарязва на малки кубчета. Овкусява се със сол и пипер и се запържва в мазнина за около 5-8 минути.
- 2
 
Морковите се обелват, измиват и нарязват на тънки жулиени, след което се прибавят към пържещото се пилешко. Киселото мляко, останалата мазнина, магданозът, сокът и кората от лайм се смесват, разбъркват добре и овкусяват с подправките.
- 3
 
Оризът се смесва с пилешкото филе, морковите и дресинга и се поръсва със сусам.