Палачинки с рулца от раци
Продукти (4 порции)
за палачинките:
| 250 г | брашно |
| 500 мл | прясно мляко |
| 4 броя | яйца |
| 1 щипка | сол |
| 1 ч. л. | захар |
| 1 с. л. | олио |
| краве масло (за намазване) |
за плънката:
| 250 г | рулца от раци |
| 100 г | кисели краставички |
| 150 г | бланширани броколи |
| 250 г | майонеза |
| 1 стрък | зелен лук |
| черен пипер и сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Брашното за палачинките се слага в по-дълбок съд. В него се изсипват разбитите яйца и половината от млякото и всичко се разбива до получаването на гладка смес. Прибавят се солта, олиото, захарта и се изсипва останалото мляко. Отново се разбърква добре. Сместа престоява 20–30 минути на стайна температура. Палачинките се пържат на слаб огън. Всяка след изваждането от тигана се намазва с разтопено масло.
- 2
Краставичките, лукът и рулцата от раци за плънката се наситняват. Броколите се накъсват на розички.
- 3
Всички продукти се поставят в подходяща купа, добавя се майонезата, разбъркват се и се овкусяват с черен пипер и сол.
- 4
Сместа се разпределя в палачинките, които се оформят по желание.