Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Панакота с карамелизирани кроасани и салца от манго

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

За панакотата:

100 мл прясно мляко
500 мл сметана
400 мл кокосово мляко
100 г бял шоколад
50 г захар

За карамелизираните кроасани:

2 кроасанa
100 г масло
10 г ванилова захар
20 г кокосови стърготини

За салцата от манго:

1 манго
сокът от 1 лайм
5 г пресен кориандър
5 г прясна мента
10 г мед

Приготвяне

    1

Желатинът се разбърква в малко вода и се оставя, докато набъбне.

    2

Прясното мляко, кокосовото мляко, сметаната се смесват в тенджера и се затоплят на котлона почти до завиране. Сместа се оставя да изстине за около пет минути и към нея се добавят нарязаният на ситно или настърган бял шоколад и желатинът. Оставя се да се охлади за около четири часа.

    3

Кроасаните се нарязват на малки парченца. Към тях се добавят кокосът и захарта. Маслото се загрява на котлона, докато придобие карамелен цвят и с него се поливат кроасаните. Запичат се до златисто в загрята на 140°С фурна.

    4

Мангото се нарязва на ситно и се овкусява с кориандър, мента и сокът от половин лайм. Охладената панакота се сервира гарнирана с кроасаните и салцата от манго.


Видеорецепта