kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Панирани пълнени печурки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
| 400 г | печурки |
| 300 г | кашкавал |
| 50 г | краве сирене |
| 50 г | синьо сирене |
| 3 | щипка черен пипер |
| 1 ч. л. | счукан чесън |
| 6 стръка | магданоз |
за панировката:
| 3 | яйца |
| 3 с. л. | брашно |
| 3 с. л. | галета |
| олио за пържене |
за соса:
| 2 с. л. | горчица |
| 2 с. л. | оцет |
| 2 с. л. | мед |
Приготвяне
- 1
Кашкавалът и сирената се настъргват на ситно ренде и се смесват с черния пипер, чесъна и наситнения магданоз.
- 2
Гъбите се почистват от пънчетата и се пълнят със сместа от сирената. Овалват се последователно в брашното, разбитите яйца и галетата и се пържат на маслена баня до златисто.
- 3
Горчицата, оцетът и медът се смесват във висок тесен съд и се разбъркват, докато се получи хомогенна смес.
- 4
Панираните печурки се сервират със соса.