Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Панирано агнешко контра филе с мента и шам фъстък

Панирано агнешко контра филе с мента и шам фъстък

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 опаковка EXQUISIT агнешко контра филе (400 г, 2-4 парчета)
1 /2 опаковка EXQUISIT суха заготовка за ризото с пармезан (= 100 г)
1 /4 опаковка EXQUISIT дълбоко замразен микс от карфиол, броколи и романеско броколи (= 180 г)
3 яйца
1 ч.л. масло
3 ч.л. брашно
100 мл сметана
сол
прясно смлян черен пипер
1 с.л. нарязана наситно мента
1 с.л. нарязан наситно безсолен шам фъстък
50 г галета
1 бурканче EXQUISIT паста сос с чери домати, грана Падано и босилек (= 350 г)
4 с.л. рапично олио

Приготвяне

1

Заготовката за ризото се сипва в тенджера с 600 мл студена вода и се разбърква. Поставя на котлона да ври без капак за около 15-17 минути, като от време на време се разбърква.

2

Дълбоко замразеният микс от зеленчуци се слага в тенджера с 200 мл вряща вода и се поставя на котлона да ври 2 – 4 минути, докато зеленчуците омекнат.

3

Зеленчуковият микс се прибавя към ризотото, разбърква се и се оставя да се охлади.

4

В малка тенжера се разтопява маслото, добавя се 1 с.л. брашно и се запържва. Прибавя се при непрекъснато бъркане сметаната и се отстранява от котлона.

5

Жълтъците на 2 яйца се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се прибавят един по един към сметановия сос и се разбъркват. Получената смес се овкусява със сол и черен пипер, прибавя се към зеленчуковото ризо и се разбърква. Внимателно се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Получената смес се разпределя в 4 купички за крем карамел и се запича в предварително загрята на 200 °C фурна за около 25 – 30 минути.

6

Предварително размразеното и подсушено агнешко филе се овалва в останалото брашно. Потапя се в разбитото яйце, овкусено с малко сол и черен пипер, след това се овалва в сместа от наситнената мента, шам фъстъка и галетата и се запържва от всички страни за около 5 – 8 минути. Паста сосът се затопля в подходящ съд. Агнешкото филе се нарязва на шайби, разпределя се в чинии, гарнира се със зеленчуковото суфле и паста соса и се сервира.