Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Панирано пилешко с вишнев аромат

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

600 г пилешки бутчета
600 г крилца
300 г брашно
3 червени чушки
250 г моркови
200 г вишни
70 г краве масло
100 мл червено вино
2 стръка естрагон (1/2 ч. л. сух)
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Пилешките бутчета и крилца се овалват добре в брашното и се пържат до златисто, след което се поставят върху кухненска хартия или салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

    2

Морковите и чушките се режат на колелца и се запържват за 3–4 минути в маслото. Налива се виното и се оставя да ври 2–3 минути. Добавят се почистените от костилките вишни и панираното пилешко месо. Овкусява се със сол, черен пипер и естрагон.

    3

Всичко се сипва в съд за печене и се покрива с алуминиево фолио.

    4

Пече се 10–12 минути на 200 градуса, като в последните 3–4 минути, фолиото може да се махне, за да се запече ястието.