Панирано пилешко с вишнев аромат
Продукти (4 порции)
600 г | пилешки бутчета |
600 г | крилца |
300 г | брашно |
3 | червени чушки |
250 г | моркови |
200 г | вишни |
70 г | краве масло |
100 мл | червено вино |
2 стръка | естрагон (1/2 ч. л. сух) |
олио за пържене | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пилешките бутчета и крилца се овалват добре в брашното и се пържат до златисто, след което се поставят върху кухненска хартия или салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
- 2
Морковите и чушките се режат на колелца и се запържват за 3–4 минути в маслото. Налива се виното и се оставя да ври 2–3 минути. Добавят се почистените от костилките вишни и панираното пилешко месо. Овкусява се със сол, черен пипер и естрагон.
- 3
Всичко се сипва в съд за печене и се покрива с алуминиево фолио.
- 4
Пече се 10–12 минути на 200 градуса, като в последните 3–4 минути, фолиото може да се махне, за да се запече ястието.