Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Парти бургер

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

500 г тесто за пица
800 г кайма
150 г майонеза
80 г кетчуп
30 г горчица
няколко шайби сирене Чедър
салата айсберг
чесън на прах на вкус
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. сух див лук
сусам
пържени картофи
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Тестото за пица се слага върху набрашнена повърхност. Премесва се няколко пъти и с ръце се оформя на дълго около 30 см руло. Слага се във форма за кекс, като краищата се прищипват, за да се образува ринг. По желание, може да се поръси със сусам. Пече се в загрята на 170°C фурна за 20-30 минути.

    2

Каймата се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се и се слага в същата по големина форма за кекс. Заглажда се с дървена лъжица и се пече в загрята на 200°C фурна за 20-30 минути.

    3

През това време се приготвя сосът - в купичка се смесват майонезата, кетчупът, горчицата, чесънът на прах, балсамовият оцет и сухият див лук.

    4

След като се е изпекло, кюфтето се изважда от формата и върху него се нареждат няколко парчета сирене чедър. Връща се във фурната за още 5 минути, за да се разтопи чедърът.

    5

Питката се изважда от формат за кекс и се разрязва през средата. Долната половина се намазва със сосът и отгоре се слага кюфтето с чедъра. Отгоре се намазва с още малко сос и се поръсва с нарязана салата айсберг. Похлупва се с горната половина на питката. В средата бургерът има дупка – там се подреждат пържени картофки и се сервира.


Видеорецепта