Паста със сос Болонезе
Продукти (4 порции)
| 100 г | панчета |
| 1 /4 глава | целина |
| 1 | морков |
| 2 глави | лук |
| 3 с.л. | маслиново масло |
| 100 г | мляно свинско месо |
| 100 г | мляно телешко месо |
| 2 с.л. | доматена паста |
| 300 мл | вода |
| 300 г | талиатели |
| 2 стръка | босилек |
| сол | |
| пипер |
Приготвяне
- 1
Панчетата се нарязва на малки парченца. Целината и моркова се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно.
- 2
В тенджера се загрява маслиновото масло и панчетата се запържва. Целината, морковите и лукът се прибавят към панчетата. Добавя се първо свинската кайма, след това телешката, всичко се разбърква добре и се оставя да къкри за около 10 минути. Овкусява се със сол и черен пипер. Прибавя се доматената паста. Налива се водата и се оставя да къкри на слаб огън за около два часа.
- 3
Талиателите се сваряват в предваритело подсолена вода, съгласно инструкциите на опаковката. Готовите талиатели се сервират със соса. По желание се гарнира с босилек.