Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пастет от пилешки дробчета с кисели краставички

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

500 г пилешки дробчета
4 яйца
1 глава лук
40 г краве масло
2 скилидки чесън
2 кисели краставички
1 печена червена чушка
5 стръка магданоз
1 кубче пилешки бульон
1 пакетче желатин
4 4 с. л. соев сос
1 ч. л. чубрица
3 щипки куркума
черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Яйцата се сваряват, обелват се и жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се нарязват на малки кубчета, а жълтъците се намачкват.

    2

Нарязаният наедро лук се задушава за 10 минути на тих огън под капак в предварително загрятото масло. След това се добавят наситнените скилидки чесън. Силата на огъня се увеличава, прибавят се пилешките дробчета и се пържат 10-12 минути. Сипва се соевият сос, подправя се с чубрицата и черен пипер. Разбърква се и сместа се охлажда, след което се пасира, заедно с жълтъците и магданоза.

    3

Желатинът се накисва в 2-3 с. л. студена вода, за да набъбне, и се разтопява на водна баня.

    4

Бульонът се разтваря в 200 мл топла вода и вътре се налива желатинът (трябва да са с еднаква температура). Поръсва се с куркумата.

    5

Желатинът с бульона се разпределя в купички и щом стегне, се допълва с пастета.

    6

Купичките се слагат в хладилник. Пастетът се сервира, като купичките се потапят за 10 секунди в топла вода и се обръщат в чиния. Отгоре се нареждат нарязаните на кубчета краставички и белтък, между тях се поставя по ивица червена чушка.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.