Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки

Пате от пилешки дробчета със сотирани ябълки

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

1 кг пилешки дробчета
280 г бекон
300 г лук
3 скилидки чесън
200 мл амарето
50 мл олио
пера див лук за украса
сол и черен пипер на вкус

за брускетите:

5 филии черен хляб за тостер
сол и зехтин на вкус

за сотираните ябълки:

500 г сладки ябълки
100 г захар
2 с. л. краве масло
100 мл пастис

Приготвяне

1

Лукът и чесънът се почистват и се наситняват. Запържват се за 2-3 минути в олиото. Беконът се нарязва на кубчета и се добавя в тенджерата.

2

Слагат се дробчетата, запържват се за 5-6 минути, налива се амаретото и се разбърква. Оставя се да къкри до омекване на всички продукти. След това се пасира, докато се получи гладък пастет и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да изстине.

3

Филиите се разрязват надлъжно, за да станат още по-тънки и се изрязват триъгълници, които се подреждат в тава, посоляват се и се поръсват със зехтин. Пекат се в загрята на 160°С фурна до зачервяване.

4

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.

5

Маслото се загрява в тиган, ябълките се запържат и се поръсват със захарта, за да се карамелизират леко. Налива се пастиса и се фламбира.

6

В чиния се прави канапе от ябълки и върху тях с помощта на ринг се слага пастетът. Гарнира се с брускетите и се украсява с пера див лук.