Патладжанени рулца
Продукти (2 порции)
| 2 | патладжана (400 г) |
| 200 г | сушени домати |
| 200 г | овче сирене |
| 2 | домата |
| 15 | листенца босилек |
| сол на вкус |
за маринатата:
| 2 | скилидки чесън |
| кората от 1 лимон | |
| 8 с.л. | зехтин |
| 3 щипки | риган |
Приготвяне
- 1
Патладжаните се нарязват на филийки, осоляват се и се оставят около 30 минути в наклонена тавичка да се отцедят от горчивия сок, след което се изплакват.
- 2
Сушените домати се заливат с гореща вода, оставят се за 10 минути да набъбнат, след това се отцеждат и се режат на дребно.
- 3
Наситнените скилидки чесън се поставят в малка тавичка с настърганата лимонова кора, налива се зехтинът, прибавя се риганът и всичко се разбърква. Патладжаните се овалват в готовата марината и се пекат на грил тиган от двете страни.
- 4
В средата на всяка филия патладжан се поставя по парче сирене, поръсва се с нарязаните на дребно сушени домати и се слагат по лист босилек и парче домат. Завива се на руло и се сервира.