kaufland.bg/recepti
		
	
		За вегетарианци
	
Патладжани със сос от синьо сирене и домати
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 4 | средно големи патладжана | 
| сол и бял пипер на вкус | |
| зехтин за намазване | |
| 8 листа | прясна мента за украса | 
за соса:
| 150 г | синьо сирене | 
| 4 листа | босилек | 
| 4 стръка | див лук | 
| 1 скилидка | чесън | 
| 400 г | чери домати | 
| 100 мл | сметана | 
| 1 с. л. | балсамов оцет | 
Приготвяне
- 1
 
Патладжаните се нарязват по дължина на филии с дебелина 5-6 мм. Осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок. След това се намазват със зехтин и се овкусяват с бял пипер. Пекат се на скара или барбекю, докато омекнат.
- 2
 
Сиренето се натрошава в купичка и се смесва с накълцаните босилек, див лук и чесън. Добавят се нарязаните на половинки чери домати и сметаната. Накрая се сипва оцетът и всичко се разбърква добре.
- 3
 
Топлите патладжани се сервират залети със студения сос и украсени с листа мента.