Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печена агнешка плешка в ароматно масло и дроб сарма

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

за агнешкото

3 кг агнешка плешка
150 г пресен лук
50 г пресен чесън
10 г пресен джоджен
10 г прясна мента
10 г червен пипер
3 г черен пипер
350 г краве маслo
сол на вкус
40 г лук
500 мл бяло вино
200 г морков
1 /2 л вода
200 г глава целина
15 г пушен червен пипер
чесън

за дроб сармата

1 чаша бисерен ориз
1 и 1/2 кг агнешки комплект
120 г лук
150 г глава целина
1 скилидка чесън
50 г краве маслo
150 г пресен лук
50 г пресен чесън
200 г печурки
5 г пресен джоджен
сол на вкус
черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

В тавичка на едро се нарязват глава лук, глава целина и два моркова.

    2

Към кравето масло се добавят две скилидки чесън, нарязани на ситно, пресен лук, пресен чесън, пушен червен пипер, пресен джоджен, прясна мента, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре. Агнешкото се намазва обилно с билковото масло.

    3

Поставя се в тавичката върху зеленчуците и се налива вино и вода, които се овкусяват със сол и черен пипер. Месото се покрива с хартия за печене, след което цялата тавичка се покрива с фолио. Поставя се във фурната на 140 °C и се пече няколко часа.

    4

Агнешкият комплект се почиства добре, след което се поставя в тенджера със студена вода. Посолява се добре и се добавят няколко цели скилидки чесън и няколко гъби. Вече свареният агнешки комплект се охлажда и нарязва.

    5

В загрят тиган се слага масло. Добавят се ситно нарязани чесън и лук и целина и се задушават добре. Прибавят се обелените и нарязани на филийки гъби. След като гъбите са омекнали се добавя агнешкият комплект. След няколко минути пържене се добавя оризът и се разбърква добре. Добавя се бульон (от комплекта и от печеното агнешко).

    6

Нарязват се пресни джоджен, мента, чесън и лук. Овкусява се с черен пипер. Дроб сармата се оставя да покъкри за няколко минути, след което се прехвърля в тавичка и се пече на 180 °C за 20-25 минути или до пълна готовност.

    7

Готовата дроб сарма се гарнира с пресен лук и се сервира с агнешкото.


Видеорецепта