Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печена патица

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

1 патица
1 портокал
1 стрък розмарин
1 стрък мащерка
1 ч. л. черен пипер
2 с. л. захар
4 пакетчета черен чай
1 с. л. мед
1 с. л. морска сол
3 ч. ч. вода

Приготвяне

    1

Патицата се слага в подходящ съд с гърдите нагоре и кожата й се отделя с пръсти от месото.

    2

Залива се със сока от портокал, а корите се слагат под кожата.

    3

В купа се смесват розмаринът, мащерката, солта и пиперът. Патицата се овкусява и се оставя в хладилник минимум за 2–3 часа (най-добре за 1 нощ). После краката й се завързват, а крилата се пришиват към тялото.

    4

В съд за готвене на пара се слагат 1 с. л. от захарта, чаят и водата.

    5

Отгоре се слага сито чинията и в нея – патицата. Оставя се да се готви на пара за 30 минути. По този начин месото се ароматизира и се съкращава времето за печене.

    6

След това патицата се слага в тава със скара. Маже се с меда и останалата захар, покрива се с фолио и се пече в загрята на 140°С фурна за 2 часа и 30 минути. Накрая фолиото се маха, за да има месото хубава коричка.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.