Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут

Печени филета от риба пангасиус със сос от грейпфрут

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 филета пангасиус
олио за намазване на тавата

за дресинга:

1 лимон
1 /2 ч. ч. сок от грейпфрут
1 с. л. зехтин
3 стръка пресен лук (бялата част)
1 маринована люта чушка
4-5 стръка магданоз
1 /4 ч. л. сол
1 /4 ч. л. смлян черен пипер

за соса за печене:

1 /4 ч. ч. сухо бяло вино
4 стръка лук (само бялата част)
1 /4 ч. л. смлян черен пипер
1 с. л. суха или прясна мащерка
1 /2 ч. л. лют червен пипер

за гарнитурата:

2 тиквички
2 жълти чушки
1 грейпфрут
1 с. л. кафява захар
1 лайм

Приготвяне

1

Лимонът се смила заедно с кората в кухненски робот.

2

Добавят се останалите продукти за дресинга и сместа отново се блендира. Фурната се загрява предварително на 200°С.

3

Филетата се режат и се подреждат се в леко намазнена тавичка и се заливат с виното и 1/2 ч. ч. вода. Поръсват се със ситно нарязания лук, овкусяват се с черния пипер, мащерката и лютия червен пипер и се запичат за 10-12 минути.

4

Тиквичките, чушките и грейпфрутът се режат на жулиени и се сотират за 3-4 минути. Към тях се добавят кафявата захар и сокът на лайма и се разбъркват.

5

Порциите се сервират, заляти с дресинга. Гарнира се със сотираните тиквички, чушки и грейпфрут. При поднасяне може да се поръси с наситнен пресен кориандър.