kaufland.bg/recepti
		
	Печени ябълки с рикота и хрупкава коричка
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 3 с. л. | смлени лешници и бадеми | 
| 1 с. л. | кафява захар | 
| 1 /2ч. л. | канела | 
| 2 с. л. | масло | 
| 2 с. л. | сладко от кайсии | 
| 4 | ябълки | 
| 2 с. л. | стафиди | 
| 1 с. л. | мед | 
| 6 с. л. | рикота | 
| 2 с. л. | пудра захар | 
Приготвяне
- 1
Лешниците, бадемите, канелата и захарта се изсипват в купа. В тенджера се разтапя 1 супена лъжица масло със сладко от кайсии.
- 2
Ябълките се измиват, след което се издълбават в средата и сърцевината им се отстранява. Останалото масло, заедно със стафидите, меда и рикотата се разбиват на крем, с който се пълнят ябълките. Поставят се във форма за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180° C (конвекция: 160° C) за 40-45 минути. За финал печените ябълки се поръсват с пудра захар.