Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печено пилешко със зеленчуци и ориз

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

За пилето:

4 пилешки бутчета
4 с.л. слънчогледово олио
2 с.л. сладък червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сол
1 /2 ч.л. черен пипер

За соса:

2 глави лук
2 с.л. слънчогледово олио
1 с.л. краве маслo
400 мл сметана
100 мл зеленчуков бульон
140 г царевица от консерва
200 г замразен грах
сол
черен пипер

За ориза:

200 г ориз басмати
сол
3 стръка мащерка

Приготвяне

    1

Фурната се загрява на 200°C (вентилатор: 175 °C). Пилешките бутчета се измиват, подсушават и нареждат в тавичка. Към олиото се добавят подправките и с тази смес се намазва месото. Пилешките бутчета се пекат за около 40 минути.

    2

Междувременно лукът се обелва и нарязва на ситно. Олиото и маслото се загряват на среден огън. Добавя се лукът и чрез постоянно бъркане се задушава за около 5 минути. Добавят се сметаната и зеленчуковият бульон и силата на котлона се намалява. Добавят се царевицата и грахът, оставя се да къкри за кратко и се овкусява със сол и черен пипер.

    3

Оризът се вари в леко подсолена вода, според указанията на опаковката. Мащерката се измива, подсушава и накъсва. Пилето на фурна се сервира със зеленчуците, ориза и прясната мащерка.